Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΟΥΦΕΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΟΥΦΕΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

(ο δικός μου οδηγός επιβίωσης του ζευγαριού)

 
Καλωσήρθες! Σε περίμενα. Ήξερα πως μετά τα «σουρεαλιστικά» της προηγούμενης εβδομάδας, θα ξαναρχόσουν. Καλά έκανες γιατί έχω «πράμα» να σου πω! Η συμβίωση μπορεί να αποτελέσει πηγή χαράς. Κι όποιος νιώθει καλά, μοιράζεται τη χαρά του με τους άλλους. Αν το έκαναν όλοι αυτό, ίσως ζούσαμε σε καλύτερο κόσμο.

Θυμάσαι εκείνο τον στίχο στον τοίχο;…«Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δική σου τη μελαγχολία». Τίποτε δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν, ούτε καν εμείς. Το «πριν» και το «παλιά», είναι μακαρίτες. Σε όλες τις σχέσεις, υπάρχει τέλος. Χωρισμός, θάνατος, άνοια ή απλώς αδιαφορία και πλήξη. Χειρότερο αυτό κι απ’ τον θάνατο γιατί αποσυντίθεσαι αργά και βασανιστικά. Όμως, μέχρι να έρθει το τέλος, έχουμε μπροστά μας ζωή!

Δεν έχω τη μαγική συνταγή για να σωθεί μια σχέση. Όμως, πολλά μπορούν να γίνουν προτού ο έρωτάς σου ξεψυχήσει. Αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να την κάνει άλλος για λογαριασμό σου. Μόνο εσύ! Υπάρχουν λύσεις που τις μαγειρεύουμε εμείς. Το μέλλον σου γεννιέται την κάθε στιγμή, στο "εδώ και τώρα", στο παρόν, και μια δική σου αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Υπάρχουν «μυστικά» που, κατά βάθος, όλοι τα γνωρίζουμε. Αλλά, είτε δεν τα θυμόμαστε είτε δεν τα εφαρμόζουμε. Στα 25 χρόνια χαρούμενης συμβίωσης με τον «καλό» μου, κάτι κάναμε κι εμείς ώστε να εκπληρωθεί η ευχή των φίλων μας «να ζήσετε ευτυχισμένοι»!

Όμως, πριν στα πω όλα αυτά, θέλω πρώτα να σου πω πώς φτιάχνω Σπιτικό Κουφέτο. Πάλι ξεστράτισα από την παραδοσιακή συνταγή, αλλά ωραίο μου έγινε κι αυτό!

ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΟΥΦΕΤΟ ΜΟΥ
(Φτάνει για 4 άτομα αλλά αν είναι να φάνε κι άλλοι, η δόση δεκαπλασιάζεται)
 
100 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. μέλι
Λίγη τριμμένη κανέλα
1 σφηνάκι γλυκό σπιτικό κρασί (απ’ αυτό που αρέσει στη Ρούλα, ξέρει αυτή!)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ο… «κανονικός» κόσμος ξεφλουδίζει τα αμύγδαλα αφού πρώτα τα ζεματίσει και τα στεγνώνει, πριν τα ψήσει. Εμάς, μας αρέσουν τα φλούδια. Επίσης, ο «κανονικός» κόσμος, συνήθως χρησιμοποιεί κονιάκ ή ούζο (όπως η Ρούλα) ή λίγο νερό, αντί για κρασί.

Σε ένα βαθύ τηγάνι καβουρδίζω λίγο τα αμύγδαλα, ρίχνω το 1/3 από το μέλι κι ανακατεύω συνεχώς για να μην «πιάσει». Πασπαλίζω με κανέλα. 

Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτω το κρασί και το υπόλοιπο μέλι κι ανακατεύω. Σχεδόν αμέσως, κατεβάζω από τη φωτιά και το αδειάζω σε ένα πιάτο να κρυώσει. Ύστερα... το τρώμε με το κουταλάκι! 

Συναρπαστικό, «εθιστικό» επιδόρπιο που ταιριάζει πολύ με παγωτό βανίλια ή γιαούρτι. Αν σου έρθουν ξαφνικά καλεσμένοι και δεν έχεις γλυκό να τους κεράσεις, γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Ας περάσουμε τώρα στο… «ψητό». Να σου πω τι προσπαθούμε, όσο είναι ανθρώπινα δυνατό, να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητα με τον σύντροφό μου:

Προσωπικότητα και Διαφορές

Είμαστε διαφορετικοί όσο δεν παίρνει! Στην ηλικία, στον χαρακτήρα, στα μουσικά γούστα, σε μια απίστευτα μεγάλη λίστα από σημαντικά θέματα. Στην αρχή, προσπάθησε ο ένας να αλλάξει τον άλλο, αλλά - ευτυχώς - χωρίς επιτυχία. Έχω να σου πω πως, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, οι διαφορές και μάλιστα οι ακραίες αντιθέσεις είναι που δίνουν στη ζωή μας γεύση, μας κρατάνε ξύπνιους και δεν βαριόμαστε ποτέ! 

Τείνω να πιστέψω πως η διαφορετικότητα και όχι η ομοιότητα είναι το μυστικό μιας πετυχημένης σχέσης. Σαν τις γεύσεις σε ένα φαγητό όταν δεν είναι "φλατ". Δεν μείναμε οι ίδιοι. Φυσικά και αλλάξαμε μέσα σε 25 χρόνια. Ευνοηθήκαμε όμως να αλλάξουμε με τρόπο συμβατό.
  
Επικοινωνία και Υποστήριξη

Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση να ικανοποιήσουμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου και να τον στηρίξουμε στην υλοποίηση των στόχων του, ακόμα κι αν αυτοί δεν μας ενδιαφέρουν προσωπικά. Όποτε ο ένας περνούσε φάση κατάθλιψης, ο άλλος πάντα τον «ανέβαζε». Μοιραζόμαστε οτιδήποτε σημαντικό μας συμβαίνει. Μιλάμε. Ακούμε και την απάντηση. Όσο δυσάρεστη κι αν είναι η αλήθεια μας, βρίσκουμε έναν εύπεπτο και δημιουργικό τρόπο να την πούμε και στη συνέχεια ψάχνουμε για μια λύση. 

Χωρίς ενοχές και προκατάληψη προσπαθούμε να ακούμε αυτό που λέγεται τώρα. Όχι αυτό που νομίζουμε ότι θα ειπωθεί, επειδή λέχθηκε χθες, προχθές, πέρυσι. Σε μια διαφωνία, δεν απαριθμούμε τα λάθη του άλλου από τη μέρα που γεννήθηκε. Δεν παίζουμε το ρόλο «θύματος», «ανακριτή», «τρομοκράτη», «απόμακρου». Κάνουμε ελιγμούς και μικρούς συμβιβασμούς, που όμως δεν καταπατούν τις βασικές μας αρχές και πεποιθήσεις. Συζήτηση για σοβαρά θέματα, δεν γίνεται ώρες που είμαστε κουρασμένοι, βιαζόμαστε ή είμαστε νηστικοί. Ο πεινασμένος άνθρωπος, και ειδικά ο αρσενικός, δεν είναι συνεργάσιμος. 

Γενικά στη ζωή, καλό είναι να μην παίρνουμε προσωπικά οτιδήποτε λέει οποιοσδήποτε. Κάθε άνθρωπος, ζει στον δικό του κόσμο. Κρίνει σύμφωνα με τις δικές του γνώσεις, εμπειρίες, επιθυμίες, ανάγκες. Το «έχω δίκιο - έχεις άδικο», δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Ήρεμα κι ευγενικά, με ειλικρίνεια και σαφήνεια μπορεί να εξηγήσει κανείς στον άλλο τι έχει ο ίδιος ανάγκη για να νιώθει καλά στην κοινή ζωή.

Συμπεριφορά

Το Εγώ γίνεται Εμείς. Εκτός από αντρόγυνο είμαστε και φίλοι. Μην κάνεις ποτέ το λάθος και θεωρήσεις τον άλλο «δεδομένο» επειδή κάποτε σου άνοιξε την καρδιά του. Ακολουθούμε το savoir faire (ή savoir vivre, όπως το λένε κάποιοι). Προσβολές, βρισιές, μικρότητες, κάθε λογής γαϊδουριές, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Είναι μαζί μου "τζέντλεμαν" και είμαι "κυρία". Αν χρειάζεται, υπάρχει και η συγνώμη. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Δεν μπορεί για όλα να φταίνε πάντοτε οι άλλοι. 

Η αλλαγή ξεκινάει από τον εαυτό μας. Εσύ αποφασίζεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Κοιτάς σε έναν καθρέφτη. Αν βελτιώνεις μέρα με τη μέρα τον εαυτό σου, θα δεις και το περιβάλλον σου να αλλάζει προς το καλύτερο. 

Ο εξωτερικός κόσμος είναι αντανάκλαση της δικής μας στάσης και διάθεσης. Θα έχεις ακούσει για τις δέκα διαφορετικές ιστορίες που διηγούνται στο Δικαστήριο οι δέκα διαφορετικοί μάρτυρες στο ίδιο συμβάν. Έτσι γίνεται και σε κάθε σχέση. Στην ίδια ταινία παίζουμε, αλλά άλλο «έργο» βιώνει ο καθένας.

Ο Ιερός Χώρος του Σπιτιού και η Κοινωνικότητα

Προβλήματα, καυγάδες στη δουλειά σου, φρόντισε να μην περνούν μαζί σου το κατώφλι του σπιτιού σου. Κλείδωσέ τους - όξω απ’ την πόρτα και ξουτ! - τράβα και τον σύρτη. Γιατί στο σπίτι σου υπάρχει κάποιος που (ακόμα) σε αγαπάει και (προς το παρόν) σε περιμένει. 

Ένα σπίτι δεν είναι... καφενείο, ταβέρνα, μπαρ, παιδική χαρά, γραφείο κοινωνικής πρόνοιας. Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται «σπίτι». Σε άπληστα παιδιά, αδιάκριτους φίλους ή συγγενείς, λέγε «όχι». Όπως στα καλά ξενοδοχεία, ας μπαίνει στην πόρτα πού και πού ένα «Μην Ενοχλείτε» ή «Ο Σκύλος Δαγκώνει». Καλή η κοινωνικότητα, η γενναιοδωρία και το καθήκον, αλλά με μέτρο κι αυτά, όπως όλα. Και ιδιαίτερα προσοχή στα ανθρώπινα… Βαμπίρ. Ζουν ανάμεσά μας γι' αυτό φυλάξου!

Συναντάμε ανθρώπους που ενδιαφέρουν και τους δυο μας. Διαφορετικά καθένας βλέπει τους δικούς του. Μόνος του. Ζούμε απελευθερωμένοι από τύπους και έθιμα χωρίς να προσβάλλουμε κανέναν και δεν ακολουθούμε τα κοινωνικά «πρέπει», εκτός κι αν στ’ αλήθεια τα εγκρίνουμε και μας αρέσουν. Δυο τρεις φορές μείναμε σπίτι οι δυό μας με τη γάτα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς και περάσαμε πάρα πολύ καλά. Φάγαμε, ήπιαμε, χορέψαμε, όλα τα κάναμε! Όλα μια ιδέα είναι. Συχνά, μια καταναλωτική ιδέα.

Ερωτική Ατμόσφαιρα

Δεν έχω ακούσει να έχει σώσει, από μόνο του, το σεξ κανένα γάμο. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι καλό πράγμα. Χωρίς αυτό δεν θα ήμασταν αυτή τη στιγμή εδώ, εσύ κι εγώ. Όσο για την ερωτική ατμόσφαιρα… 


Φαντάσου σκηνικό: Εκεί που δεν το περιμένει, την πλησιάζει και της δίνει ένα κόκκινο μήλο ενώ της ψιθυρίζει στο αυτί: «Αυτό, μου το έδωσε το Φίδι για σένα...». Ή της αφήνει ένα σημείωμα: «Σε περιμένω το βράδυ κάτω απ’ τη μηλιά... θα έρθει και το Φίδι!»... ή άλλο: «Me Tarzan, You Jane - σε περιμένω στη σπηλιά - έλα χωρίς το τομάρι σου!». Εμένα μου αρέσουν πολύ κάτι τέτοια, όμως δυστυχώς δεν τα έχει ασπαστεί ακόμα απολύτως ο δικός μου... 

Τέλος πάντων! Ίσως να μην υπάρχει τίποτα πιο ερωτικό από δυο μάτια που βυθίζουν με λατρεία το βλέμμα μέσα στα δικά σου. Ο καλύτερος πρόλογος για... οτιδήποτε ήθελε προκύψει. Ο ρομαντισμός είναι ένα πολύ καλό ορεκτικό. Δες και την ανάρτηση μου «Καπνιστός Σολομός για 2» για να πάρεις ιδέες. Αν και δε σε φοβάμαι, ξέρεις εσύ! 

Σημαντικό: Σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται να εκφράζεις την αγάπη σου! Να λες κάθε μέρα «Σ’ αγαπάω!» Δεν είναι ντροπή. Η αγάπη – αντίθετα από τον οίκτο και την αυτολύπηση - είναι η μεγάλη δύναμη! Επίσης, μια ερωτική εξομολόγηση, σαν αναμνηστικό εμβόλιο πού και πού, δεν βλάπτει.

Κοινή Μνήμη

Επέτειοι! Δεν θα σου πω τα συνηθισμένα «Ου λησμονήσεις την επέτειο του γάμου σου μηδέ του αρραβώνα σου»

Η σημαντικότερη επέτειος για εσάς θα μπορούσε να είναι η ημερομηνία που η αγάπη σας αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο. Όταν οι δύο γίνατε «ένα». Τότε που χάθηκε για λίγο ο χρόνος, και ο χώρος διαλύθηκε σε φως... Θυμάσαι;

Γιορτάστε τη δική σας μέρα, κάθε μήνα, οι δυό σας μόνο, μυστικά ή φανερά. Την ημέρα που γεννήθηκε το δικό σας «παραμύθι». 

Αυτό το κόλπο είναι δοκιμασμένο από εμάς 300 φορές και δουλεύει τρελά! Διαλύει άμεσα οτιδήποτε αρνητικό τυχόν προκύψει μέσα στον μήνα.

Πίστη και Εμπιστοσύνη

Η ζήλια, όταν προκύπτει από στιγμιαία ανασφάλεια του ενός, αποφεύγεται να εκφράζεται επειδή γνωρίζουμε πόσο "ξενερωτική" είναι και πόσο εύκολα μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Επίσης, όσο «πασέ» κι αν ακούγεται, δεν ξενοπηδάμε. Κοιτάμε όμως ελεύθερα και μιλάμε με όποιον κι όποια θέλουμε, όπως και όποτε θέλουμε - φάτε μάτια ψάρια, που λέει η παροιμία. Έπειτα, μεταφέρουμε την παραγόμενη ερωτική ενέργεια στο σπίτι μας. Όμως, αυτό το σπορ θέλει προσοχή. Σε εμάς πέτυχε μόνο επειδή πριν γνωριστούμε είχαμε χορτάσει από έρωτες όλων των ειδών και δεν υπήρχε κανένα απωθημένο. 

Μαθαίνει ο άνθρωπος μέσα από τις ερωτικές σχέσεις τον κόσμο και τον εαυτό του, τα «θέλω» και τα «δεν θέλω» του. Ωριμάζει ψυχολογικά, αποκτάει αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Διαφορετικά ή μένεις με μια ανικανοποίητη ανάγκη όλη σου τη ζωή ή την υλοποιείς ξαφνικά στην κλιμακτήριο, κάνεις το σπίτι σου «καλοκαιρινό» κι όλοι νομίζουν πως τρελάθηκες. Ή απλώς βολεύεσαι με το πρώτο άτομο που θα σε παντρέψει ο μπαμπάς σου για δικούς του λόγους κι έτσι δεν θα μπορέσεις να μάθεις ποτέ πόσα καλούδια έχει η Φύση... Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα φυσικά. Εξαίρεση: Ο πρώτος που θα σου τύχει να είναι ο Πρίγκηπας ή η Πριγκίπισσα του παραμυθιού. Αυτό είναι βέβαια σαν να πετάς στον αέρα μια κλωστή και να περνάει από μόνη της μέσα από την τρύπα της βελόνας. Δεν αποκλείεται πάντως να σου συμβεί κι αυτό. Υπάρχει και το κάρμα...

Συνεργασία και Δουλειές στο Σπίτι

Αν δεν σου περισσεύουν λεφτά για οικιακή βοηθό, σοφέρ, μπάτλερ, σεφ, αναλογίσου τα παρακάτω: εύρεση χρημάτων, καθαριότητα, σκουπίδια, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, πλυντήριο, σίδερο, πιάτα, ψώνια, μαγείρεμα ή εύρεση junk τροφής, κήπος, βεράντα, φροντίδα οικιακών ζώων με ουρά κι άλλες ... «ουρές» σε δημόσιες υπηρεσίες... Είναι κι άλλα πολλά και ουφ! – μόνο που τα γράφω, κουράστηκα. 

Από την αρχή μοιραζόμαστε δίκαια δουλειές και υποχρεώσεις μέσα κι έξω από το σπίτι. Όχι σύμφωνα με τα φυλετικά καθιερωμένα (ο άντρας στο τιμόνι η γυναίκα στην κουζίνα) αλλά αναλόγως με τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις του καθένα μας. Σου προτείνω να το κάνεις κι εσύ. Εξαίρεση: Κάνε μόνος ή μόνη σου όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα στην περίπτωση που απολαμβάνεις να ζεις τη ζωή σου ως «θύμα». Δεν είναι αστείο. Γνωρίζω ανθρώπους που μόνο έτσι "τη βρίσκουν". 

Με τον Γιώργο δουλέψαμε μαζί τα πρώτα χρόνια. Κάνουμε το ίδιο επάγγελμα, έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε βαθύτερα και να εκτιμήσουμε ο ένας τον άλλο ακόμα περισσότερο σε δύσκολες συνθήκες. Υπό πίεση βγάζει ο άνθρωπος τον αληθινό του ή τον κρυφό του εαυτό. Με προσωπικό μόχθο σπάσαμε τα νύχια μας κι ανακαινίσαμε ένα μισοερειπωμένο παραδοσιακό σπίτι. Επίσης, αναθρέψαμε 4 υπέροχα γατιά, το μεγαλύτερο έφτασε τα 20 χρόνια. Όποιος έχει παρόμοια εμπειρία, γνωρίζει πόσα κοινά στοιχεία έχει η διαδικασία με το μεγάλωμα ανθρώπινων παιδιών και πόσο δυνατά δένει κάτι τέτοιο ένα ζευγάρι.

Παιχνίδια και Αλλαγές

Η αλήθεια είναι πως δεν με πηγαίνει πια στο Λούνα Παρκ τόσο συχνά, όσο θα ήθελα, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ’ αυτή τη ζωή… Έχουμε όμως δικά μας μικρά τελετουργικά. Συνήθειες που μας διασκεδάζουν. Χρησιμοποιούμε ακόμα τα υποκοριστικά της πρώτης περιόδου. Τα αρκουδάκια στο κρεβάτι μας έχουν πια… δική τους ζωή και ονόματα. Κάνουμε μαζί τους πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις αλλά επειδή δεν έχουν μάθει ακόμα να μιλάνε, μας αφήνουν χειρόγραφα σημειώματα τα οποία είναι... συλλεκτικά. 


Μέσα στα "παιχνίδια", είναι και αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας. Παίζει κι αυτή το ρόλο της. Όχι στο βαθμό που να μπαίνεις στο σπίτι και να σε ρωτάει ποιά είσαι... Όμως, αν αλλάζεις πού και πού τρόπο ντυσίματος, χρώμα μαλλιών, μακιγιάζ, είναι πιθανό να του καλύπτεις την ανάγκη του για κάτι… «άλλο». Και η αλλαγή αρώματος βοηθάει!



Δώρα

Ένα δώρο δεν χρειάζεται να κοστίζει μια περιουσία. Η αγάπη με την οποία προσφέρεται είναι που το κάνει να λάμπει (...σαν διαμάντι). Φυσικά, και τα διαμάντια είναι αποδεκτά... «Σε έχω πάντοτε στο νου μου!» θα έλεγε, αν είχε δική του μιλιά, το δώρο. Δεν είναι απαραίτητο να δίνεται μόνο σε επετείους, γενέθλια, γιορτές. 

Οι εραστές αγαπούν τις εκπλήξεις. Οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό, αγοραστό ή χειροποίητο είναι καλό εφόσον φυσικά ταιριάζει με τα γούστα του παραλήπτη. Ακόμα κι ένα κυκλάμινο το φθινόπωρο, μια μαργαρίτα την άνοιξη... 

Τον πρώτο καιρό, ο καλός μου, μού έφερνε λουλούδια γιατί δεν με γνώριζε καλά και νόμιζε ότι είμαι συνηθισμένο κορίτσι. Όμως σύντομα κατάλαβε ότι είμαι άλλο «φρούτο» και πλέον μου φέρνει σουβλάκια, τα οποία και εκτιμώ πολύ περισσότερο. Από την πλευρά μου, στήνω ολόκληρα σκηνικά, τον πάω σε μέρη υπέροχα και του κάνω εκπλήξεις που τον αφήνουν «ξερό»!

Εξερευνήστε Μαζί

Δεν είναι μόνο τα πολλά βιβλία που συνεχίζουμε και διαβάζουμε. Δοκιμάζουμε ό,τι μπορεί να φέρει χαρά. Από ουζάκι στην παραλία μέχρι Bungee Jumping. Ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους να αναθερμάνεις μια σχέση είναι τα ταξίδια! Μακρινά, κοντινά, σε μέρη εξωτικά. Δεν έχει τόση διαφορά όσο νομίζει κανείς. Καμιά φορά στα μέρη τα «εξωτικά» κουβαλάμε μαζί προσδοκίες – τόσες που στην επιστροφή δεν χωράνε στη βαλίτσα μαζί με την απογοήτευση... 

Κάπου κοντά σας, θα υπάρχει μια θάλασσα, μια λίμνη, ένα ποτάμι, ένα βουνό, έστω ένας λόφος για ημερήσια εξόρμηση. Ποδήλατο, τρέξιμο, περπάτημα. Να ανοίξει λίγο το μάτι και η καρδιά. Βοηθάει το οξυγόνο να καθαρίσει η σκέψη σου. Όλα στη φύση δείχνουν πάντα πιο όμορφα κατά ένα μαγικό - ή μάλλον εντελώς φυσικό - τρόπο. 

Δεν γίνεται αυτό; Η πόλη σας, σίγουρα θα έχει ανεξερεύνητα μέρη. Ένα Μουσείο, μια έκθεση Τέχνης, ένα Πολιτιστικό Κέντρο, μια συναυλία, μια παράσταση. Μια βόλτα στους δρόμους και στις πλατείες, με ήλιο ή με χιόνι, έχει κι αυτή το ενδιαφέρον της. 

Ούτε κι αυτό; Ίντερνετ υπάρχει, αλλιώς δεν θα ήσουν εδώ τώρα. Σερφάρισμα λοιπόν, ταξίδια στα διαδικτυακά κύματα, οι δυο σας. Μάθετε κάτι καινούριο μαζί. Μια Επιστήμη, μια Τέχνη, μια Ξένη Γλώσσα, Γιόγκα, Διαλογισμό. Κάτι που να σας συναρπάσει. Τα εσωτερικά ταξίδια, είναι κι αυτά πολύ ενδιαφέροντα! 

Έτσι κάνουμε και μπορούμε να έχουμε πάντα κάτι ενδιαφέρον να μοιραστούμε στις συζητήσεις μας.

Η κοινή ζωή μπορεί να είναι γεμάτη νόημα, εμπειρίες, γνώση, αγάπη, χαρά και ουσία! 

Σκέψου κι εσύ τι άλλο μπορείς να κάνεις για να απογειώσεις τη σχέση σου! Κι αφού το βρεις, μη μένεις στη σκέψη. Κάνε το αμέσως - σήμερα, τώρα!


με αγάπη,
η θεία Μαριλίζ

ΥΓ. Αν δεν έχεις σχέση, σκέψου σήμερα, μήπως ανάμεσα στους ανθρώπους που ήδη γνωρίζεις υπάρχει κάποιος κατάλληλος για σένα. Κι αν όχι, ο πλανήτης είναι γεμάτος από ενδιαφέροντες ανθρώπους. Κάπου υπάρχει τουλάχιστον ένας και για σένα, δεν μπορεί!


* Μοιραστείτε το link με φίλους & εγγραφείτε στα μέλη αναγνώστες του blog για να ενημερώνεστε πρώτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας