Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΡΑΣ ΨΗΤΟΣ για… 25 χρόνια!

ΑΝΤΡΑΣ ΨΗΤΟΣ για… 25 χρόνια!

(Όχι ότι κι ότι… αλλά ό,τι πρέπει, ούτε ωμός, ούτε κάρβουνο)
Υπάρχουν γυναίκες που πιστεύουν στα μάγια. Πως να τον "δέσεις" και τα λοιπά. Η αφεντιά μου, πιστεύει στη μαγεία των στιγμών…
 
Με βρίσκεις σε μια ιδιαίτερη στιγμή, 8 του Σεπτέμβρη 2013, κλείνουμε με τον σύντροφό μου 25 χρόνια που είμαστε μαζί. Πρόσεξες; Είπα «σύντροφος» και «μαζί». Παντρεμένοι 21 χρόνια, όμως αν έλεγα ο «σύζυγός μου», για μένα θα χανόταν μια μερίδα μαγείας. Καταλαβαίνεις;

Να σου εξηγήσω τι εννοώ «σύντροφος». Βλέποντας τον αρσενικό που έχεις στη ζωή και στο σπίτι σου ως «αιώνιο εραστή» κι όχι ως… κουβαλητή, προστάτη, χρηματοδότη, πατέρα, γιο, υπηρέτη, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, σοφέρ, κηπουρό, μηχανή του σεξ, δοχείο γκρίνιας, ψυχοθεραπευτή και ό,τι άλλο βάλει το θηλυκό μυαλό σου, κέρδος θα έχεις.

Όσο για το «μαζί», εδώ είναι το ζουμί! «Μαζί» δεν είναι, όπως λένε και οι σοφοί ψυχολόγοι, το να κρατάς για πάντα τον άλλο από το χεράκι, μη σου φύγει, και να μην κοιτάς τίποτα άλλο πέρα από τα γοητευτικά του μάτια. 

Η ικανοποίηση και η διάρκεια σε μια σχέση δυο ανθρώπων - ακριβώς όπως και στη φιλία - εξαρτάται από το αν στη ζωή προχωρούν προς την ίδια κατεύθυνση και κατά πόσο έχουν κοινούς απώτερους στόχους και ιδανικά. Με αγάπη σου το λέω: αν θες να σου κρατήσει ένας άντρας για πολύ, σκέψου το αυτό πριν δεσμευτείς.

Δεν το έχω ξεχάσει, θα σου πω παρακάτω οπωσδήποτε τη συνταγή «Άντρας ψητός για 25 χρόνια» και τα υλικά της και πως ψήνεται, αλλά πρώτα να διευκρινίσω τι εννοώ «αιώνιος εραστής».

Δεν φαντάζομαι να περιμένεις τίποτε φαντασμαγορικό μετά από 25 χρόνια συμβίωσης. Ζήσαμε τρελές και καυτές φάσεις, κάναμε υψηλές πτήσεις, απ’ αυτές που ξεχνάς και τ’ όνομά σου αλλά, όπως συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, ύστερα από τα πρώτα 4 χρόνια, ήπια πράγματα θα ανθίσουν στα σεντόνια σου. Κι όποιος πει το αντίθετο, αν δεν το δεις σε βίντεο, μην τον πιστέψεις εύκολα. 

Πολλοί νομίζουν πως μόνο σ’ αυτούς συμβαίνει η μετάλλαξη και ντρέπονται να το  ομολογήσουν, λες και πρόκειται για προσωπική τους ανεπάρκεια. Μετά τα πρώτα χρόνια έντασης και με το πέρασμα της ηλικίας, συνήθως τα σκεπάσματα γίνονται πιο τρυφερά και γλυκά, αφήνοντας όμως μια ανάλαφρη αίσθηση χαράς που διαρκεί περισσότερο κι από τον πιο εξαίσιο ιστορικό Ωωω!..ργασμό που έγινε ποτέ.

Η αλλαγή, μέρος της ζωής είναι. Φυσικά και θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα μέσα σε ένα τέταρτο του αιώνα, όπως σε κάθε ανθρώπινη σχέση. Καθένας βιώνει τον κόσμο κατά πως αισθάνεται την κάθε στιγμή. Αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, είναι υποκειμενικό. 

Οι άνθρωποι, όπως ίσως ήδη αντιλήφθηκες, δεν είναι ούτε λογικά όντα, ούτε αλάνθαστοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές – αν και ορισμένοι μεταξύ μας είναι αρκετά «υπολογιστές». Συναισθηματικά όντα είμαστε, εκκρίνουμε ορμόνες και άλλα σωματικά υγρά και λειτουργούμε χημικά.

Τώρα που είπα για «χημεία», θυμήθηκα ένα ντοκιμαντέρ που έδειχνε πως δημιουργείται η πρώτη επαφή ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα. Απίστευτο! Θα σου χαλάσει λίγο το ρομαντικό του πράγματος όμως, δεν κρατιέμαι, θα σου το πω.

Η γυναίκα λέει, έχει ένα μηχανισμό στον εγκέφαλό της, που λειτουργεί μέσω της όσφρησης! Βγαίνει βόλτα με τις φίλες της και πάει Πλατεία. Εκεί, όπως ξέρεις, κυκλοφορεί πολύ αρσενικό. Ένα από όλα της μυρίζει πολύ καλά, οι φερομόνες του δηλαδή, το φυσικό μυρωδικό του. Αυτό συμβαίνει ακόμα κι αν το θήραμα βρίσκεται σε απόσταση πολλών μέτρων, όπως στη ζούγκλα. Ασυναίσθητα η κοπέλα - για την ακρίβεια, ψάχνοντας ο εγκέφαλός της να δει από πού έρχεται η ωραία μυρωδιά - γυρίζει προς το μέρος του και του ρίχνει μια έντονη ματιά. Το παλικάρι, με το άσπρο άλογο ή χωρίς, την βλέπει που τον βλέπει…
 
Κι όπως ο νους του άντρα λειτουργεί εστιάζοντας κάθε φορά σε ένα μόνο σημείο, χωρίς να πολυδίνει σημασία τι άλλο συμβαίνει γύρω του… καταλαβαίνεις τι εννοώ. Θυμάσαι που κάθε φορά που επιστρέφετε από κάπου που ήσασταν μαζί χρειάζεται να του εξηγείς με λεπτομέρειες, που δεν τον ενδιαφέρουν, τι ακριβώς έγινε εκεί, και τι ειπώθηκε μπροστά σας αλλά και πίσω από την πλάτη σας; Αυτό! 

Γιατί ο νους της γυναίκας λειτουργεί σφαιρικά. Έχει «μάτια» που βλέπουν μπρος και πίσω και πλαγίως και κάτω και πάνω, ακόμα και στο χθες και στο αύριο. Επειδή είναι κατασκευασμένη από το εργοστάσιο να γίνει μάνα και όλα αυτά ενδέχεται κάποτε να της χρειαστούν. Ενώ ο άντρας, είναι από τη Φύση προορισμένος για άλλες δουλειές…

Σου φαίνονται περίεργα αυτά που λέω; Αναχρονιστικά; Ίσως είμαι ένα από τα πιο απελευθερωμένα άτομα που γνωρίζω και εννοείται πιστεύω και υποστηρίζω την ελευθερία και την ισότητα των δύο φύλων. Όμως, με τα χρόνια και την εμπειρία - γιατί άλλο η θεωρία κι άλλο η πράξη, τι άβολο πράγμα κι αυτό - κατάλαβα πως «ισότητα» δεν σημαίνει «ομοιότητα»! Έπρεπε να είχα ανοίξει λεξικό νωρίτερα, να το μάθω κι αυτό. Πόσες ταλαιπωρίες θα είχα γλυτώσει…

Πού είχαμε μείνει; Α, ναι! Που γύρισε και την κοίταξε. Τότε λοιπόν, το αγόρι νομίζει πως αυτός την είδε πρώτος! Ο κυνηγός! Έχει πολύ γέλιο το φλερτ των ανθρώπων. Ε, από ‘κει και πέρα το γνωρίζεις το παραμύθι. Κι αν λόγω ηλικίας δεν έχεις παίξει ακόμα πρώτο ρόλο σ’ αυτό το έργο, ταινίες του Hollywood θα έχεις δει. Μέσα από τη ζωή είναι βγαλμένα τα σενάρια, που λέει κι ένας φίλος. Αν και εγώ νομίζω πως η αληθινή ζωή είναι πιο απρόσμενη.

Και γιατί παρακαλώ όλο αυτό για να φτάσουμε στη σκηνή όπου το αγόρι λέει στο κορίτσι «Κούκλα, να κεράσω έναν καφέ;»…Επειδή, όπως λέει το ντοκιμαντέρ, ο εγκέφαλος της γυναίκας, μέσω της μύτης της, που εντόπισε την πηγή της «καλής» ανδρικής μυρωδιάς – καμία σχέση με aftershave – αναγνώρισε κατά πόσο το συγκεκριμένο αρσενικό έχει κοινά γονίδια με εκείνη. Γιατί; Επειδή, αν έχουν πολλά κοινά γονίδια, αυξάνεται η πιθανότητα τα παιδιά τους να γεννηθούν με κληρονομικές ασθένειες και με εργοστασιακές προδιαγραφές «ελαττωματικά».

Κατάλαβες πως μας συμπεριφέρεται η φύση; Γραμμένους μας έχει. Και εμάς και τα συναισθήματά μας και τις κοινωνικές, πολιτικές, θρησκευτικές πεποιθήσεις μας και τις ταξικές διαφορές μας και το πνευματικό μας επίπεδο και την ευφυΐα μας και τη μόρφωσή μας και την εθνικότητά μας και την ηλικία μας και όλα αυτά που με τόσο κόπο και χρόνο έχτισε ο πολιτισμός μας. 

Συμπέρασμα: Αυτό που εμείς λέμε «μοιραία» ματιά και κεραυνοβόλος έρωτας δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμα μαγειρική της Φύσης.

Και τώρα που ξέρουμε τι θέλει από εμάς η Φύση για να κάνει τη δουλειά της, ας δούμε πως θα κάνουμε κι εμείς, τα κορίτσια, τη δουλειά μας γιατί πλέον δεν είμαστε Νεάντερταλ και θέλουμε κάτι περισσότερο από το να γεννήσουμε 12 παιδιά και να πεθάνουμε χωρίς δόντια μετά.

Υπάρχει άραγε τρόπος να διατηρήσουμε μια σχέση με διάρκεια αλλά και με ποιότητα με κανένα σωστό παλικάρι ή θα «την κάνει» κάθε φορά με ελαφρά πηδηματάκια, όπως ο γάτος που μετά το «κοκό» αποχαιρετάει τη γάτα και απομακρύνεται στα κεραμίδια κουνώντας την ουρά;…

Σίγουρα θα έχεις κι εσύ τα κόλπα σου, αλλά μιας και ήρθες σπίτι μου, θα σου πω τι έκανα ώστε να περάσω τη μισή ζωή μου ακριβώς μαζί του. Έχω και λίστα. Αλλά δεν προφταίνω σήμερα, έχεις κι εσύ δουλειές και ίσως βιάζεσαι, θα σου την πω την άλλη εβδομάδα.

Έλα τώρα μαζί μου στην κουζίνα να δεις τι θα μαγειρέψω για την 300η επέτειό μας! Εδώ και 25 χρόνια γιορτάζουμε ως επέτειο όχι την ημέρα του γάμου μας αλλά την ημερομηνία που «τα φτιάξαμε». Κάθε μήνα. Δηλαδή σήμερα γιορτάζουμε τους 300 μήνες!


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

Έναν άντρα ώριμο. Ούτε ντιπ για ντιπ άγουρο, ούτε παραγινωμένο. 


Αν δεν βρεις, που μπορεί και να μη βρεις γιατί στην αγορά τελευταία υπάρχει έλλειψη, εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ολόκληρο το στήθος ενός κοτόπουλου.

Αλάτι: Μπορείτε και οι δυο να κλαίτε όταν το νιώθετε, ελεύθερα και απενοχοποιημένα, ανθρώπινο είναι.

Ζάχαρη: Χάδια, γλυκόλογα και τα λοιπά.

Λεμόνι: Η τακτική πρόκληση ερωτικού ενδιαφέροντος είναι απαραίτητο συστατικό.

Πιπέρι: Θα βάζεις όρια. Θα προστατεύεις την προσωπικότητα, τους στόχους, τις επιθυμίες σου. Κανένας συμβιβασμός στις πολιτικές, κοινωνικές, πνευματικές πεποιθήσεις σου. Δεν θα παρεκκλίνεις από τον δρόμο της προσωπικής σου ανάπτυξης, μόρφωσης και πνευματικής τελείωσης για χάρη κανενός. Δεν θα χάσεις την καριέρα και τους καλούς φίλους που είχες πριν γνωριστείτε εκτός αν το θελήσεις εσύ.

2 καρότα κομμένα κατά μήκος στα δυο, 1 λουκάνικο, 2 μικρά κρεμμύδια με τη φλούδα τους, 1 ξινόμηλο, 2 ελιές μαύρες κομμένες στα δυο, 250 γραμ. μανιτάρια, χυμός 1/2 λεμονιού, 1 ποτηράκι λευκό κρασί, ελαιόλαδο, δεντρολίβανο ή θυμάρι, 6 φέτες μπέικον, 200 γραμ. κρέμα γάλακτος, μερικές οδοντογλυφίδες για τη συναρμολόγηση και… όρεξη για τρέλες!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί, αφού το τρίψω καλά με αλατοπίπερο, βάζω το στήθος του κοτόπουλου χωρίς το κόκαλο με την πέτσα να βλέπει προς τα πάνω και πασπαλίζω με δεντρολίβανο. Σχηματίζω το σώμα ενός άντρα. Για κάτω μέρος χρησιμοποιώ το μέρος του λαιμού. Χέρια και πόδια φτιάχνω με τα καρότα. Για κεφάλι βάζω το μήλο κομμένο στη μέση και λίγο περισσότερο, κρατώντας το κοτσάνι ως… τούφα μαλλί. Με τις ελιές φτιάχνω μάτια και αυτιά και με μια φλούδα καρότο το στόμα. 

Τι ωραία που χαμογελάει! 

Το επίμαχο σημείο δημιουργείται με το λουκάνικο το οποίο, για περισσότερη αληθοφάνεια, καλύπτω με την πέτσα του λαιμού, και τα κρεμμύδια… είναι αυτά που καταλαβαίνεις. Προσοχή με τις οδοντογλυφίδες καθώς θα τα στερεώνεις όλα αυτά, μην κάνεις καμιά ζημιά. Τον ξαπλώνω πάνω σε ένα μαλακό στρώμα από φέτες μανιταριών για να είναι άνετος. Περιχύνω με το χυμό λεμονιού, το κρασί και ελαιόλαδο. 

Ψήνω μέχρι να ροδίσει για 1 ώρα περίπου. 15 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος καλύπτω το στήθος τις φέτες μπέικον, πασπαλίζω με 1 κουταλιά ζάχαρη και περιχύνω με την κρέμα γάλακτος.

Συνοδεύεται ωραία με σαλάτα ρόκα, τοματίνια, φέτα και σάλτσα από ελαιόλαδο, ξύδι balsamico και μέλι. Κρασί θα σερβίρω λευκό.

Τελικά, γιατί είμαστε με τον Γιώργο μετά από 25 χρόνια ακόμα μαζί και ευτυχισμένοι; Όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή το θέλουμε. Και επειδή το θέλουμε, μπορούμε να το δημιουργήσουμε μαζί. 

Κάποιοι μου λένε πως ίσως νομίζω ότι είμαι ευτυχισμένη μαζί του γιατί έτσι θα ήθελα να είναι. Καταλαβαίνω ότι για κάποιον που δεν το βίωσε δείχνει απίστευτο. Κι εγώ ακόμα, είναι φορές που το βρίσκω παράξενο.

Αλλά, αν ποτέ αναρωτηθώ γι’ αυτό, δεν έχω παρά να κοιτάξω τις φωτογραφίες που μου βγάζει. Είναι από τις καλύτερες που έχω – είμαι εγώ. Το βλέμμα μου την ώρα που μου μιλάει και με στοχεύει με την κάμερα είναι αυτές οι χίλιες λέξεις που θα χρειαζόμουν για να περιγράψω αυτό το αμοιβαίο συναίσθημα που ονομάζεται συντροφική αγάπη.

Σίγουρα είναι μεγαλειώδης η ένωση του θηλυκού με το αρσενικό. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, τόσοι φιλόσοφοι, λογοτέχνες και τραγουδοποιοί μίλησαν, καλύτερα από μένα, γι’ αυτό. Μέχρι κι ο Βούδας είπε πως στην ιδανική συνάντηση του αρσενικού πνεύματος με το θηλυκό, η γυναίκα προσφέρει τον χώρο και 5 είδη σοφίας, με τη διαίσθηση και την ενόρασή της ενώ ο άντρας προσφέρει τη χαρά, την αγάπη και τις σπουδαίες ικανότητές του να προστατεύει, να γοητεύει, να εμπλουτίζει και να φέρνει ειρήνη – όταν το θέλει φυσικά.

Για να μην τα πολυλογούμε, η έξυπνη γυναίκα δείχνει με καλοσύνη στον άντρα της όσα εκείνος ίσως δεν βλέπει και ο έξυπνος άντρας αναγνωρίζει ότι η γυναίκα του πάντοτε γνωρίζει καλύτερα. Κι αν δεν το πιστεύει απόλυτα, ξέρει τουλάχιστον πως – για το δικό του καλό – φρόνιμο είναι να μη της φέρνει και πολλές αντιρρήσεις...

Και στο φινάλε, αν δεις και δεν συμμορφώνεται με τις σοφές σου οδηγίες, μπορείς να του πεις χαριτωμένα… «Μωρό μου, αν δεν σου αρέσει, αύριο θα σου το ψήσω στα κάρβουνα». Πίστεψέ με, αυτό το επιχείρημα, από καταβολής κόσμου, πάντα πιάνει!


Καλή επιτυχία, σε όλα τα επίπεδα!



Με αγάπη,
η θεία Μαριλίζ

Υ.Γ. Αν σε φέρει ο δρόμος σου και έρθεις στο σπίτι μου την άλλη εβδομάδα, θα σου πω μερικά «μυστικά» για να κρατήσεις τη σχέση σου χαρούμενη και ζωντανή!


* Μοιραστείτε το link με φίλους & εγγραφείτε στα μέλη αναγνώστες του blog για να ενημερώνεστε πρώτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας