Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΑ ΦΙΛΕΤΟ «ΚΑΛΠΗ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ

ΕΝΑ ΦΙΛΕΤΟ «ΚΑΛΠΗ» ΚΑΙ… ΓΙΑ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ 

(Μια πρωτότυπη συνταγή μου - πρώτη εκτέλεση 24-1-2015)
Ήρθες τελικά! Σε περίμενα. Γι’ αυτό σου έχω ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο. Εθνικές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα Κυριακή 25-1-2015 και πολλοί τις χαρακτηρίζουν «ιστορικές».

Αναρωτήθηκα με τι τρόπο να τις τιμήσω. Δημιούργησα λοιπόν αυτή την «ιστορική» πρωτότυπη συνταγή. Γιατί πρωτότυπη; Γιατί βασίζεται στα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν τα υποψήφια πολιτικά κόμματα σε αυτές τις εκλογές!

Συνέθεσα αυτό το φαγητό με βάση τα τρέχοντα γούστα του εκλογικού σώματος σε πρόσφατη δημοσκόπηση (21-23 Ιανουαρίου) για την πρόθεση ψήφου. Αλλά, όπως φαίνεται, είναι ευέλικτα και ατίθασα. Από ώρα σε ώρα αλλάζουν. Άλλοι το σκέφτονται ακόμα μιας και δεν είναι χρώμα βαφής μαλλιού που τον άλλο μήνα το αλλάζεις. Άλλοι πανικοβάλλονται (ο φόβος φυλάει τα έρμα) και άλλοι βάλλονται από συγγενείς και φίλους. Άλλοι εξαγοράζονται από Γραμματείς και Φαρισαίους, κι άλλοι σε κάτι ελπίζουν…
Πώς θα έμοιαζε άραγε η Βουλή των Ελλήνων αν απαρτιζόταν από εκπροσώπους όλων των κομμάτων και κινημάτων; Αν ίσχυε η Απλή Αναλογική; Αν τα ΛΕΥΚΑ δεν τα εκμεταλλευόταν ο πρώτος κι αν 1 ψήφος δεν χάριζε 50 Έδρες στο πρώτο κόμμα; Κάπως έτσι.

Πώς χειρίστηκα τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων στη συνταγή; Σε σύνολο 100 γραμμαρίων χρησιμοποίησα το αντίστοιχο βάρος του κάθε υλικού στη ζυγαριά, αφού πρώτα «ονομάτισα» το κάθε υλικό με το όνομα ενός κόμματος!

Τη μοτσαρέλα, αυτό το… αγνό τυρί, τη χρησιμοποίησα για να εκπροσωπήσει όλους εκείνους που δήλωσαν: ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ. Γιατί; Επειδή αυτή η άμορφη μαλακιά ακαθόριστη μάζα θα διαχυθεί και τελικά θα χωθεί κι αυτή σε κάποια από τα έδρανα της Βουλής.

Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουν 18 κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων. Για όλους έχει ο μπαξές. Μη μου πεις ότι δεν έχεις επιλογές!

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ «ΚΑΛΠΗ»
(πρωτότυπη συνταγή της Μαριλίζ Ριτσάρδη 24-1-2015)

ΥΛΙΚΑ

Τα υλικά προσπάθησα να είναι αντιπροσωπευτικά. Και ως προς το χρώμα και ως προς τον αυθόρμητο συνειρμό και τον συμβολισμό. Όπου βλέπεις ποσοστά, εσύ βάζε γραμμάρια. Ελπίζω να έχεις ζυγαριά. Ιδού λοιπόν τα… ψηφοδέλτια:
Μύρτιλα Μπλε (Blueberries) αποξηραμένα… για το χρωματάκι.
ΝΔ 26,5 %

Κίτρινη Πιπεριά για εκείνο το αστεράκι
ΣΥΡΙΖΑ 33,5%

Πράσινη Πιπεριά… τι άλλο;
ΠΑΣΟΚ 5%

Ελαιόλαδο
ΑΝΕΛ 3,5%

Δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
ΧΑ 6%

Μαϊντανός
ΔΗΜΑΡ 0,5%

Κόκκινη Πιπεριά… τι άλλο;
ΚΚΕ 5,5%

Μανιτάρι
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 7%

Κρεμμυδάκι Πράσινο… φρέσκο-φρέσκο!
ΚΙΔΗΣΟ 1,5%

Γκότζι Μπέρι (Goji Berry)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

Λεμόνι… Μάλλον θα έχουν ξινισμένα μούτρα την επόμενη των εκλογών. Γιατί δεν ψήφισαν μεν αλλά θα έχουν άπειρη όρεξη για κριτική και γκρίνια δε.
ΑΠΟΧΗ 3%

Πιπέρι Μαύρο… Θυμωμένοι και χολωμένοι πρέπει να είναι. Μη βλέπεις που κάνουν τους αδιάφορους. Σύντομα θα κελαηδήσουν. Γιατί όποιος είναι απ’ έξω απ’ τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.
ΑΚΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ 1%

Μοτσαρέλα… λιώνει και θα πάει παντού (σύνολο 10 γραμμάρια)
ΑΛΛΟ (κόμμα) 3%,
ΔΞ/ΔΑ (Δεν ξέρω / Δεν απαντώ) 7%

1 μεγάλο φιλέτο Κοτόπουλο: η Κάλπη! 
1 μικρό άσπρο Λάχανο. Για την… ελληνικότητα και τις πολλές γνώμες!
Αλάτι κατά βούληση.

  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αχνίζω το λάχανο για λίγα λεπτά όπως κάνω για να φτιάξω λαχανοντολμάδες. Αυτή τη φορά το έψησα 5 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Με ένα κοφτερό μαχαίρι σχηματίζω μια «κάλπη», μια θήκη στο φιλέτο κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνω. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να το χωράει ίσα ίσα τοποθετώ στον πάτο 4 φύλλα λάχανο σαν φωλιά. Βάζω το φιλέτο με το άνοιγμα προς τα πάνω. Ψιλοκόβω όλα τα υλικά, τα ανακατεύω και τα βάζω πάνω στο κοτόπουλο. Σκεπάζω με άλλα 4 φύλλα λάχανο και κλείνω καλά τη «φωλιά». Τοποθετώ από πάνω το μισό λεμόνι σε ροδέλες και χύνω το υπόλοιπο σε χυμό μαζί με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Δεν χρειάζεται νερό, θα βγάλουν τα λαχανικά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα. Στα μέσα του ψησίματος σκεπάζω με αλουμινόχαρτο για να μην καεί το λάχανο.
Αν αυτό το φαγητό σου φανεί λόγω του συνδυασμού των υλικών κάπως «εξωπραγματικό», να σου δώσω μια ιδέα για το αποτέλεσμα: Στη μυρωδιά θυμίζει κινέζικο. Στη γεύση κεντροευρωπαϊκό γιορτινό πιάτο. Είναι κάπως βαρύ λόγω του λάχανου και των super foods που περιέχει και θέλει γερό στομάχι. Προτείνω αν δεν σου αρέσει να τολμάς το διαφορετικό να βάλεις στη γέμιση μόνο διάφορες πιπεριές, μανιτάρια και μοτσαρέλα. Για να μην παρεξηγηθώ, τα παραπάνω δεν αποτελούν πολιτικό υπονοούμενο. Η πρόταση μου είναι καθαρά «μαγειρική».

Το πρωτότυπο σε αυτή τη συνταγή δεν είναι μόνο τα υλικά που τη συνθέτουν. Είναι κυρίως το γεγονός ότι τη συνταγή αυτή θα τη διαμορφώσεις ΕΣΥ! Με την ψήφο σου στις 25 Ιανουαρίου 2015 στις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές. Ανάλογα με τα ποσοστά που θα πάρει το κάθε κόμμα, θα διαμορφώσεις τη σημερινή συνταγή. Θα βάλεις στο φαγητό τα διάφορα υλικά στο ίδιο ακριβώς βάρος!

Για τι να ψηφίσεις; Για αυτό που πιστεύεις. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Αν δεν θέλεις να ψηφίσεις γιατί δεν σου αρέσει κανένα κόμμα… φτιάξε ένα δικό σου. Σήμερα δεν προφταίνεις, ξέρω, αλλά για τις επόμενες εκλογές μπορείς. Αν δεν θέλεις να ψηφίσεις επειδή δεν σε νοιάζει να λέγεσαι «πολίτης», σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική χαρακτηρίζεσαι «ιδιώτης» (σε αγγλική μετάφραση: idiot) οπότε έχεις το ακαταλόγιστο. Και φυσικά, για σένα για όλα πάντα θα φταίνε οι «άλλοι». Η Δημοκρατία είναι κατάκτηση. Δεν είναι δεδομένη. Θυμήσου, κάποτε δεν ψήφιζαν οι δούλοι, οι γυναίκες και κατά περιόδους υπάρχουν Δικτατορίες. Γι’ αυτό δεν είναι μόνο δικαίωμα. Είναι και υποχρέωση.

Όσο για τα τελικά αποτελέσματα, επισκέφτηκα σήμερα το πρωί την Πυθία για έναν καφέ στα γρήγορα, αλλά ήταν απασχολημένη και δεν μπορούσε να μου τα πει. Θα τα μάθουμε όμως σύντομα και μόλις οριστικοποιηθούν θα τα δημοσιεύσω εδώ από κάτω ακριβώς:

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εγγεγραμμένοι 9.911.495
Ενσωμάτωση 100,00 %
Ψήφισαν 63,87 %
Άκυρα/Λευκά 2,36 %
Εκτός Βουλής 8,62 %

ΚΟΜΜΑ

ΕΔΡΕΣ
ΣΥΡΙΖΑ
36,34 %
149
ΝΔ
27,81 %
76
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
6,28 %
17
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
6,05 %
17
ΚΚΕ
5,47 %
15
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
4,75 %
13    
ΠΑΣΟΚ
4,68 %
13


Παρατηρώ σήμερα (26-1-2015) ότι η Αποχή θα μπορούσε να μετατραπεί σε μοτσαρέλα. Τέλος πάντων, εσύ αποφασίζεις. Κάνε ό,τι θέλεις.

Με αγάπη,
η θεία Μαριλίζ

Υ.Γ. Ψιτ! Μια στιγμή! Μη φεύγεις. Δες και τις «σημειώσεις για σπασίκλες» παρακάτω. Έχουν ενδιαφέρον!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ ΣΑΝ SLIDESHOW

* Σου άρεσε αυτή η ανάρτηση; Γράψε μας τα σχόλια σου, μοιράσου τη με τους φίλους σου και γίνε μέλος-αναγνώστης του blog δωρεάν.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΚΛΕΣ:

Σύμφωνα με το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 νομιμοποιούνται να κατέλθουν 18 κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων. Σε 3 κόμματα, έναν ανεξάρτητο υποψήφιο συνδυασμό και τρεις υποψήφιους βουλευτές δεν επετράπη να συμμετέχουν στις εκλογές.

Τα κόμματα που συμμετέχουν είναι τα εξής:

1) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς)

2) ΣΥΡΙΖΑ - Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλ. Τσίπρας)

3) ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Ευ. Βενιζέλος)

4) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος)

5) Κ.Κ.Ε. - Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Δ. Κουτσούμπας)

6) Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος (Απ. Γκλέτσος)

7) Ο.Κ.Δ.Ε. - Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (3μελής διοικούσα επιτροπή)

8) Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Γ. Παπανδρέου)

9) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης)

10) Κ.Ε.Α.Ν. - Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιππ. Σαββούρας)

11) ΕΕΚ -Τροτσκιστές - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Σαμπετάι Μάτσας)

12) ΛΑ.Ο.Σ. - Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (Γ. Καρατζαφέρης)

13) Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης)

14) ΕΛΚΣΙ- Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (Ελ. Δανιηλίδης)

15) ΕΔΕΜ -Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (3μελής διοικούσα επιτροπή)

16) «ΡΟΜΑ»- Ριζοσπαστικό Ορθόδοξο Μέτωπο Αλληλεγγύης ('Αγγ. Λιακόπουλος)

17) Το Ποτάμι (Στ. Θεοδωράκης)

18) ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ -Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (Κων. Παπανικόλας)

Συμμετέχουν και οι εξής 4 συνασπισμοί κομμάτων:

1) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση—ΜΑΡΣ (κεντρική συντονιστική επιτροπή) και 3μελής διοικούσα επιτροπή)

2) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (4μελής διευθύνουσα επιτροπή)

3) Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά (Ν. Χρυσόγελος και Φωτ. Κουβέλης)

4) Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάν. Καμμένος)

Ο Άρειος Πάγος δεν επέτρεψε να συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές τα εξής τρία κόμματα:

α) Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλλιγιάννης)

β) Εθνική Ελπίδα (Γεώργιος Παπαδόπουλος)

γ) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας - Δημοβούλιο Πολιτών (Γ. Κόκκας)

Επίσης, δεν θα συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές ο Συνδυασμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων «Αξιοπρέπεια» (Δ. Κλαπάκης).


Σημ. Τα στοιχεία της δημοσκόπησης για την πρόθεση ψήφου δημοσιεύτηκαν από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

* Σου άρεσε αυτή η ανάρτηση; Γράψε μας τα σχόλια σου, μοιράσου τη με τους φίλους σου και γίνε μέλος-αναγνώστης του blog δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας