Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ BBQ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
ΜΕ BBQ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ 



Αυτή την Τσικνοπέμπτη ταΐστε σαν ανθρώπους και τους Χορτοφάγους! Κι όσο είναι Απόκριες και… Αποεκλογές, δοσίλογους, μαυραγορίτες και προδότες, «κρεμάστε» τους εικονικά στο Σύνταγμα.
Δεν είμαι Vegan ούτε Vegetarian, κι είμαι γνωστή στις Ψησταριές απανταχού της Επικράτειας. Από την εποχή που έκανα δίαιτες αδυνατίσματος, κρατάω όμως μια σημαντική πληροφορία…

Κάθε που κάνεις τραπέζι, οφείλεις να σκέφτεσαι και εκείνους που για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φάνε κρεατικά ή λιπαρά. Είτε εκ πεποιθήσεως φυτοφάγοι, είτε σε «διατροφή», είτε κάποιας ηλικίας που έχουν τα θεματάκια τους με τη χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια και τα λοιπά, δικαιούνται ως ισότιμοι πολίτες της Δημοκρατίας του Τραπεζιού να φάνε κι αυτοί σαν άνθρωποι. Να το ‘φχαριστηθούν, το ίδιο όπως εσύ, καλό μου σαρκοβόρο!

Θα ψήσουμε λαχταριστά λαχανικά, θα φτιάξουμε σε λίγο και χορτοφαγικό σουβλάκι αλλά, μιας και ήρθες σήμερα ως εδώ, έμπα στην κουζίνα μου να παίξουμε ένα «αθώο» παιχνίδι. Έπαιζες όταν ήσουν παιδί «Κρεμάλα»; Νομίζω πως ναι. Φαίνεσαι ξύπνιο παιδί. Θυμάσαι πως παίζεται; Εγώ θα σκεφτώ μια λέξη κι εσύ θα τη μαντέψεις. Για να σε διευκολύνω, θα σου γράψω το πρώτο και το τελευταίο γράμμα. Ενδιάμεσα θα αφήσω παύλες-κενά για τα υπόλοιπα γράμματα. Εσύ θα μου λες ένα φωνήεν ή ένα σύμφωνο που νομίζεις ότι περιλαμβάνει η λέξη. Κάθε φορά που θα κάνεις λάθος, θα σου κρεμάω κι από ένα… κομμάτι. Ένα κεφαλάκι, ένα χεράκι, ένα ποδαράκι, χε-χε! Μέχρι που ή θα μαντέψεις ποια είναι η λέξη ή που θα σε κρεμάσω σαν το αρνί. Για να σε δω! Πώς πας από λεξιλόγιο;

Μην επιτρέψεις ποτέ στον εαυτό σου να γίνεις στόχος. Μην επιτρέψεις σε κανένα να βάλει στόχο τους φίλους σου, το λαό σου, τη χώρα σου. Μη μασάς και μην υποκύπτεις σε εκβιασμούς και απειλές.

By the way…Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους αγαπούν τα greeklish.

Για να σε βοηθήσω, η λέξη που ψάχνουμε έχει να κάνει με μια γενικότερη στάση ζωής. Δηλαδή μην ψάχνεις για:
Αγριοφωνάρα, ακροβάτισσα, ακροστιχίδα, ακροποταμιά, ακροχορδόνα, ακουαμαρίνα, αμπελοκομία, αμπελουργία, αλευροποιία, αηδονοφωλιά, αλευρόκολλα, αλπινίστρια, αλεπουδίτσα, αιγοπρόβατα, αμφικτιονία, αναστενάρια, ανεμοθύελλα, ανερμάτιστα, ανθρωπότητα, απανταχούσα, αποθήκευτρα, αποστάτισσα, αποστρατεία, αποθεραπεία, αρθρογραφία, αρτεργάτρια, αχυροκαλύβα, αρμπαρόριζα, αρχαιολογία, αρχειονομία αστροφεγγιά, αυγοτέμπερα, αχρωματοψία…
Έχει 11 γράμματα και είναι καλή «φίλη» με τις παρακάτω:
Αγωγιμότητα, αιτιοκρατία, ακεραιότητα, ακουστότητα, ακριβολογία, ακτινοβολία, ακτινολογία, ανεξαρτησία, αντιστοιχία, ανωτερότητα, αρμοδιότητα, απερισκεψία, αυτοδυναμία…

Έχει ουδέτερες σχέσεις με τις παρακάτω:
Ακρομεγαλία, ανδροκρατία, αρρενογονία, αρρενοτοκία, αρνησικυρία, ανομοιότητα, αντιξοότητα, αυτενέργεια…
Αλλά δεν τα πάει καθόλου καλά με τις παρακάτω λέξεις. Μάλιστα νομίζω πως τελευταία ούτε καν «μιλιούνται» μεταξύ τους:
Αβεβαιότητα, αγκυροβολία, αδικοπραξία, αιματοχυσία, αιματοποσία, ακαταστασία, ακριτομυθία, ακυβερνησία, αλγεινότητα, αλλοφροσύνη, αμεριμνησία, αμετροέπεια, αμνησικακία αναξιοκρατία, αναφροδισία, ανελευθερία, ανικανότητα, ανισορροπία, ανοργανωσιά, ανοσιουργία, αντονομασία, ανωριμότητα, απαισιοδοξία, αισχρολογία, ασυναρτησία, ατομικότητα, ατομοκρατία, αυστηρότητα, αυτοαναφορά…

Όπως κατάλαβες, η Αξιοπρέπεια ουδεμία σχέση με την ανευθυνότητα, την αθλιότητα, την ξεφτίλα, την υποδούλωση, τη δειλία, τη δουλοπρέπεια, την ανανδρία, την υποταγή, τη σκλαβιά, την αιχμαλωσία – ξεφύγαμε και σε άλλα γράμματα!

BBQ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
(Η Τσικνοπέμπτη του Χορτοφάγου!)

ΥΛΙΚΑ

Όποια λαχανικά σου αρέσουν κι αγαπάς. Εμείς ψήσαμε μελιτζάνες, κολοκυθάκια, καρότα, κρεμμύδια, πιπεριές πράσινες, κίτρινες, κόκκινες, μανιτάρια και… φινόκιο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβω τα λαχανικά σε ροδέλες και τα βάζουμε στην ψηστιέρα. Τα αλατίζω όταν ψηθούν. Τα σερβίρω με σάλτσα από αγνό παρθένο ελαιόλαδο και ξύδι balsamico. Προσθέτω και μερικές σταγόνες tabasco. Εκτός από κυρίως πιάτο, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική γαρνιτούρα. Καλή όρεξη!




Τι θέλεις; Να είσαι μια σκιά ανάμεσα στις άλλες; Ή να είσαι ένα σώμα αυτόφωτο και φωτεινό; Εσύ επιλέγεις. Πάλι με γρίφους σε αποχαιρετώ. 


Α για την ΑΛΗΘΕΙΑ
Ξ για το ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ
Ι για την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
Ο για το ΟΡΑΜΑ
Π για την ΠΑΤΡΙΔΑ
Ρ για τη ΡΗΞΗ
Ε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Θα χαρώ να σε ξαναδώ!

Με αγάπη,
η θεία Μαριλίζ

Υ.Γ. Αξιοπρέπεια: το αίσθημα τιμής (κάποιου). Αξιοπρεπής: αυτός που συμπεριφέρεται με σεβασμό στον εαυτό του και στους άλλους χωρίς απρέπειες και μικρότητες, ιδίως σε δύσκολες στιγμές! Αυτός που δεν εξευτελίζει κάποιον.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ ΣΑΝ SLIDESHOW

* Σου άρεσε αυτή η ανάρτηση; Γράψε μας τα σχόλια σου, μοιράσου τη με τους φίλους σου και γίνε μέλος-αναγνώστης του blog δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας