Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ KAI ΒΟΤΚΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΚΤΕΙΛ «ΜΑΡΙΛΙΖ»

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ KAI ΒΟΤΚΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΚΟΚΤΕΙΛ «ΜΑΡΙΛΙΖ»


(Ένα δικό μου σουρεαλιστικό κοκτέιλ με βάση τη βότκα που εμπνεύστηκα στις 27-4-2014 )

ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ BLOG

Καλωσόρισες στο σπίτι μου. Σήμερα εδώ γιορτάζουμε την 52η ανάρτηση στο blog μας. Δηλαδή τον πρώτο χρόνο που οι ιστορίες και οι συνταγές της «θείας Μαριλίζ» σουλατσάρουν ελεύθερα στο διαδίκτυο κάθε Κυριακή προκαλώντας χαμόγελα, δάκρυα, συμπάθεια, ενόχληση, ταραχή, έκπληξη, χαρά, μερικές φορές αδιαφορία και στις καλύτερες περιπτώσεις ενδιαφέρον. Έτσι είν’ η ζωή! Cest la vie 

Εδώ, σ’ αυτό το εικονικό «σπίτι», το παραδοσιακό συναντάει το σύγχρονο, κάτι που ταιριάζει μιά χαρά στο πνεύμα μου και την ιδεολογική θέση μου. 

Από το παρελθόν κρατάω τη σοφία και τις προειδοποιήσεις. Από το παρόν ρουφάω τη δύναμη και τη χαρά. Όσο για το μέλλον… αυτό είναι αόρατο. Θα μας απασχολήσει όταν έρθει η ώρα του.

Τρεις μέρες σκεφτόμουν τι το σπουδαίο να γράψω σε αυτή την επετειακή ανάρτηση. Έλεγα… ας γράψω κάτι βαρύγδουπο, κάτι συναρπαστικό, κάτι που να κάνει εντύπωση, βρε αδερφέ. 

Ε, λοιπόν, δε θα το πιστέψεις. Όσο περισσότερο σκεφτόμουν, τόσο λιγότερες έξυπνες ιδέες είχα. Σου συμβαίνει κι εσένα καμιά φορά; Νομίζω οι ωραίες ιδέες έρχονται μόνες τους μόλις αφήσεις το νου σου χαλαρό. Ξεπηδούν από το υποσυνείδητο.


Οι μέρες περνούσαν, ήρθε Σάββατο απόγευμα, τίποτα. Τίποτα αρκετά έξυπνο εννοώ. Έφτασε και η Κυριακή. Οπότε, ας πιω μια βότκα λέω, μπας και χαλαρώσω και κατεβάσω καμιά ιδέα. Αυτό ήταν!… 

Έτσι ακριβώς γεννήθηκε ένα καινούριο κοκτέιλ. Του έδωσα το όνομά μου όχι τόσο για το … copyright, αλλά περισσότερο για να με θυμάσαι. Μα ακόμα κι αν δεν αποφασίσεις να το πιείς, νομίζω πως θα το θυμάσαι. 

Τώρα που σου γράφω, πίνω το τρίτο και σε πληροφορώ είναι υπέροχα σκανδαλιστικό! Στην υγειά σου!




ΚΟΚΤΕΙΛ «ΜΑΡΙΛΙΖ»
(ή αλλιώς: γαρίδα να την πιείς στο ποτήρι!)

ΥΛΙΚΑ
1 μεζούρα Βότκα
1 μεγάλη φράουλα
1 μεγάλη γαρίδα
Σαφράν (ζαφορά)
Tabasco
1 πορτοκάλι ακέρωτο
1 λεμόνι ακέρωτο
Παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω τη γαρίδα σε νερό που βράζει (χωρίς αλάτι!) μαζί με λίγο σαφράν. Σε 7 λεπτά τη σουρώνω. Αφαιρώ το εντεράκι και το κέλυφος εκτός από την ουρά. Την αφήνω να κρυώσει και τη βάζω για λίγο στο ψυγείο. Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας βάζω 2 μεσαία παγάκια. Τοποθετώ επάνω τους 1 ολόκληρη φράουλα με τη μύτη προς τα πάνω. Βάζω όρθια τη γαρίδα με την ουρά να εξέχει από το χείλος του ποτηριού. Ρίχνω επάνω της 3 σταγόνες Tabasco. Προσθέτω 1 μεζούρα (1 σφηνάκι) βότκα. 

Στολίζω το ποτήρι με μια φέτα λεμόνι και μια φέτα πορτοκάλι. Σερβίρω αμέσως.

Μη το φοβάσαι. Δοκίμασέ το. Η ζωή δεν έχει καθόλου πλάκα χωρίς πειραματισμούς.

Ορίστε, πάρε και μια σαλάτα που ταιριάζει υπέροχα:



ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

Ιταλική σαλάτα
Μαρούλι
Ρόκα
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι

Σε ένα μπολ ανακατεύω τα φύλλα σαλάτας κομμένα στο χέρι και τη ρόκα. Στο κέντρο τοποθετώ φέτες από καπνιστό σολομό κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς. Στολίζω με φέτες πορτοκάλι και λεμόνι (ακέρωτα). 

Δεν αλατίζω αλλά συνοδεύω με την παρακάτω σάλτσα και όποιος θέλει, βάζει.

DRESSING ΣΑΛΑΤΑΣ

Χυμός από μισό πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ξύδι balsamico
1 κουταλάκι γλυκού ρευστό μέλι
½  κουταλάκι γλυκού αλάτι
Τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαν τη συνηθισμένη βινεγκρέτ. 


Λοιπόν, σήμερα, αυτά είχα να σου πω. Άντε, και του χρόνου νά’ μαστε καλά, να ξαναγιορτάσουμε επέτειο. Πάντως, τώρα που το κάναμε κι αυτό, χαλάρωσα. Και δεν φταίει η βότκα. Άτιμο πράμα η ιδέα ότι ντε και καλά κάτι σημαντικό πρέπει να γράψεις. Και επίσης, η δημόσια έκθεση ιδεών  δεν είναι καθόλου απλό πράγμα. 

Η δημόσια έκθεση γενικά δεν είναι εύκολο πράγμα. Αν γράφεις, αν είσαι ηθοποιός, τραγουδιστής, παρουσιαστής, ομιλητής, μουσικός, σκηνοθέτης, εικαστικός, καθηγητής, σίγουρα με καταλαβαίνεις.

Πάντως, από την άλλη Κυριακή, ξαναμπαίνουμε στον κανονικό μας ρυθμό. Συνταγές, ιστορίες, φιλοσοφικές αναζητήσεις, εξομολογήσεις και τα λοιπά και τα λοιπά… Ξέρεις εσύ.

Μέχρι τότε σου εύχομαι να είσαι καλά!

Με αγάπη,
η θεία Μαριλίζ


Υ.Γ. Αν δεν τολμάς να το δοκιμάσεις, τι να σου πω, εσύ χάνεις. 

Πάντως δοκίμασε τουλάχιστον το κοκτέιλ με τη φράουλα, έστω και χωρίς γαρίδα!





* Μοιραστείτε το link με φίλους & εγγραφείτε στα μέλη αναγνώστες του blog για να ενημερώνεστε πρώτοι!


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΣΑΝ SLIDESHOW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας