Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΧΑΛΑΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ

ΧΑΛΑΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ
ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ

Το καλοκαίρι είναι εποχή για άραγμα. Δεν υπάρχει λόγος να ιδρώνεις μέσα σε μια κουζίνα…
… καλύτερα να ιδρώνεις δίπλα στη θάλασσα. Εκεί που σκάει το κύμα.

Ως εκ τούτου, και η θεία Μαριλίζ, πήρε το «ρεπό» της από τη μπλογκόσφαιρα και έφτιαξε για σήμερα κάτι γρήγορο, εύκολο κι απλό!
Κάτι που μπορείς να ετοιμάσεις από πριν και να το βάλεις στο ψυγείο. Επιστρέφοντας από το μπάνιο στη θάλασσα, θα περιμένει εσένα και τους φίλους σου να το «τσακίσετε» πίνοντας καμιά δροσερή μπυρίτσα. Η κάπαρη το κάνει πικάντικο. Οπότε είναι και ωραίος μεζές για ούζο. Αν έχεις κέφι για περισσότερη δουλειά, μπορείς να το σερβίρεις και ως πρώτο πιάτο για ορεκτικό.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ
(ορεκτικό)

ΥΛΙΚΑ

2-3 μεγάλες μελιτζάνες, ελαιόλαδο, 1 κουτάκι ντομάτες κονκασέ, τυρί φέτα (αν δεν σου αρέσει βάλε άλλο σκληρό τυρί), κάπαρη τουρσί, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

*Αλάτι δεν έβαλα γιατί είναι αλμυρές η κάπαρη και η φέτα. Αν έχεις, βάλε και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβω τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζω στο ελαιόλαδο. Τις τοποθετώ σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Πλένω με νερό την κάπαρη να φύγει το πολύ αλάτι και τη στεγνώνω. Κόβω το τυρί φέτα σε πολύ μικρά κυβάκια. Σε κάθε φέτα μελιτζάνας βάζω στη μέση ένα κομματάκι τυρί, δυο «χαντρούλες» κάπαρη, λίγη ντομάτα. Τυλίγω σε ρολό. Αυτό ήταν! 
Φούρνος προθερμασμένος στους 200ο C και ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά.

 Αυτή εδώ είναι η κάπαρη τουρσί…

άνθος φυτού κάπαρης στη Σαντορίνη
Και αυτή εδώ είναι η κάπαρη φυτό λουλουδιασμένη! Άνθος κάπαρης είχες ξαναδεί;

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Αυτά είχα να σου πω για σήμερα, και πολλά είπα, γιατί η θάλασσα με περιμένει.

Με αγάπη,
η θεία Μαριλίζ

Υ.Γ. Και τώρα…μπλουμ!

* Μοιραστείτε το link με φίλους & εγγραφείτε μέλη αναγνώστες του blog για να ενημερώνεστε πρώτοι!

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΣΑΝ SLIDESHOW

=========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας